Datum: 08/09/2020
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Bij U thuis, via ZOOM

Poorter en buitenpoorter zijn een in de Nederlanden voorkomende historische benaming voor bevoorrechte burgers in de Nederlanden. Na de Franse invasie verdwenen de voorrechten bij de afschaffing van het ancien régime in 1794-1795.

Komen aan bod: formaliteiten tot het bekomen van het poorterschap (eisen,
poorterseed, poortersgeld, borgstelling, poortersbrief); voordelen verbonden aan het poorterschap (op rechterlijk, economisch, fiscaal, militair, beroep, functie, politiek, bij overlijden). Registratie van poorters, verplichtingen opgelegd aan poorters (vestiging, issuwerecht) en verlies van het poorterschap komen eveneens ter sprake. 

Aangezien dit in deze tijden van corona geen zekerheden meer zijn, zal deze conferentie als alternatief online gebeuren op dezelfde dag en hetzelfde uur. Hiervoor is het medium ZOOM beschikbaar. Deze applicatie dient dan wel op jullie Pc te worden geïnstalleerd.
Hoe zoom installeren en gebruiken? Zie hiervoor de links :
https://www.hoedoen.be/hoe-zoom-installeren-en-gebruiken/
https://zoom.us/download
https://www.eduvip.nl/cms/files/Zoom-installeren-en-gebruiken.pdf

Aan de vooraf ingeschrevenen (mail tot: claude@gekiere.com) zullen dan in een tweede fase de code en het paswoord op maandag 07 september 2020 worden toegezonden, opdat zij kunnen participeren. Inschrijven kan tot en met zondag 06 september 2020.