Organisatie cursus familiekunde 2016

Wie waren mijn voorouders? Hoe leefden zij?

Familiekunde Vlaanderen – Regio Deinze organiseert een cursus genealogie.

Het is de bedoeling elke “leek” aan de hand van regelmatige bijeenkomsten, gespreid over een viertal lesavonden te begeleiden naar het opzoeken van hun voorouders bij het opbouwen van hun stamboom, en het realiseren van hun familiegeschiedenis.

Allerlei aspecten, (hoe begin ik aan een stamboom, welke bronnen kan ik gebruiken, waar kan ik informatie terugvinden) worden door gespecialiseerde genealogen door middel van uitleg en documentatiemateriaal aangebracht. Bovendien zal aan iedere cursist een persoonlijke begeleider worden toegewezen, bij wie hij/zij uiteraard zo nodig een ruggensteuntje kan krijgen.

De bijeenkomsten vinden steeds plaats in de benedenverdieping van de Stedelijke Bibliotheek van Deinze, op 4 dinsdagavonden 05 april, 12 april , 26 april en 03
mei 2016, telkens vanaf 20.00 tot 21.30 uur.

De ingeschreven cursisten zullen ook het tijdschrijft “Leiestam” van de plaatselijke afdeling ontvangen. Dit tijdschrift, dat aan zijn 24de jaargang is, omvat heel wat genealogische informatie. Ook wordt hen een omvangrijke syllabus ter beschikking gesteld.

De belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Claude Gekiere, Herfstlaan 59, 9800 Deinze . Per email kan eveneens via claude@gekiere.com. Ook via deze weg worden aanvullende inlichtingen graag verstrekt.

De inschrijving wordt pas definitief van zodra de storting van 35,00 euro is verricht op rekening nr: BE24 0832 7311 6738; BIC: GKCCBEBB van Familiekunde Deinze.
Het aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 20.

Méér info op http://www.familiekundedeinze.be